Taggarna utåt

Hej hej bloggen.. och alla mina faaans... (hört att ni blivit fler.. ) kuligt!
Idag har varrit en dag som många andra, vaknade imorse, åkte till skolan och där har jag spenderat min vakna tid.
Runt 11 snåret tappade jag tålamodet idag, observera att vi endast har gått i skolan i två timmar då..
Att allt ska vara så jälva omständigt..
"hmm, asso jag fattar inte..."
"kan du förtydiga.."
"jag tänker såhär, utlägg på 25 min varav poängen tog 30 sek"
"vi kan dela in grupperna såhär"
Alltså, vad i hela jävla friden är problemet med effektiv tid, kan folk som är hjärndöda bara sluta stjäla min energi och typ vara sjukskrivna resten av terminen istället??
När motivationen är typ på andra sidan jordklotet behöver man verkligen inte ha jon runt omkring sig...
Där kommer vi även till nästa störningsmoment.. våra betygskriterier är så sjukt luddiga och många gånger har det slagit mig att ... hur jag nu ska uttrycka det... människor med lägre standard än vad andra faktiskt har.. lyckas få samma betyg..
HUR FAN ÄR DET ENS MÖJLIGT??
Det leder mig också till ... frustrationen över vår senaste uppgift.. jag gjorde min på typ 25 min, vet att jag .. efter min nivå.. inte fullföljt hela, det gäller framförallt reflektionsbiten.. jag hade helt enkelt ett jobb jag valde att prioritera... Nu blir ju min fråga.. når jag ens Godkänt .. och om jag gör det, får jag då VG eftersom jag utifrån min vanliga ribba lämnat in ett halvfärdigt dokument? Jag har ju någonstans ändå lagt den på en nivå där vissa andra.. något lägre presterande ... når VG.. återstår och se.. Betygskriterierna ska ju någonstans vara lika för alla.. men av tidigare uppgifter att dömma så är det nog inte riktigt så..

Vidare har vi gjort sista dagen i MI-kursen, introduktionen.. gick väl sådär va?
Jag skulle terapeuta min goda vän M, men alltså... hur fan ska jag kunna göra det efter en uppstrukturerad mall.. vi har fina SAMTAL... var och varannan dag kring varandras olika problem.. och inte fan tillämpar vi någon gång MI då iaf... det ledde i sin tur till lite förvirring och frustration, både från gruppens sida, hennes sida, men framförallt från min egen.. MI är bra som metod men jag kan endast tillämpa det på någon jag ser som min klient.. INTE på mina vänner... Jaja, jag blev ju iaf godkänd.. men snacka om onödigt att det skulle bli så..

Imorgon är det PBL, alltså basgruppsträff.. vi håller på o startar ett behandlingshem.. för något som är så intressant så känns de helt sjukt att säga att DET SUUUUUGER!!!
Jag pallar inte!!! JAG VILL INTE!!!!! osv..

ahaa.. vad har jag lärt mig idag då?
Jo, det heter inte prutläppar, utan plut och att dagens outfit är en sjukt viktig del i bloggandet.. så weelll...

Hej hej bloggen!
Dagens outfit;
En hoodtröja med huvan uppdragen över en slarviga håruppsättningen.
Mammas mjukisbyxor med muddar nedtill, kan tycka mig se någon fläck av målarfärg.
Kanske inte är så snyggt men jag vill att förändringen ska bli total till helgen då man verkligen ska glääänsa..
och gott folk, hur skönt är det inte med ett par mjukisbyxor som har de där sjukt osexiga blöjhänget... grr...


Jaja, då va de gjort.. glöm för fan inte tonen när ni läser.. tonen jag pratar om är ju självklart den överdrivna stockholms tonen David Paris använder .. ni vet han ... bortskämda barn/tonåringar eller vafan de nu hette..

Efter skolan åkte jag hem och dog i mammas soffa... min inneboende har nämligen gjort mig till uteboende över natten.. hon är barnvakt!
Mamma är i fjällen och lillebror bor ju tack och lov i en egen stuga på tomten så här finns de näääästan ingenting som stör.. bortsett från hans riktigt störa katt...
alltså vänt nu! HAR INTE KATTEN EN HUSSE I ETT ANNAT HUS???
Ligger och får min skönhetssömn och vaknar av att kattjäveln tagit sats från soffkanten och satt in siktet på mitt ansikte..
jaaa.. för nu ska vi leka.. helvetes jävla satan och faaan...
hade jag inte haft alla hästar hemma hade jag tagit kattjäveln och dränkt den i diskhon..

Så skönheten fick komma från annat håll istället.. åkte och träffade min absolut bästa S, snackade en stund, typ 5 min, sen la vi oss i ett varsitt solarium, möttes utanför efter 20 min under uv ljusen.. snackade en stund till.. kom på att vi behöver äta.. åt under tystnad ... gick tillbaka till bilarna och ... dääär... hade vi fått tillräckligt utbyte av varandra..
Hur fantastiskt är det inte med sånna vänner??

Summering av dagen..
- Jag triggas igång på ett sjukt negativt sett av ointelligenta människor,
- Hade jag gjort ambivalenskorset kring mr mr hade jag förstått att jag lever sjuuuukt mycket bättre utan honom.. han är nämligen inte speciellt intelligent.. tvärt om... sjuuukt trög!!! Inte undra på att han triggade igång mig och mitt beroendebeteende..
- Jag visar mitt missnöje sjukt tydligt när jag är trött
-Jag undrar vad min nyfunne, räddare på kvällen, i nöden vän är? 
Det har blivit förlite samtal idag känner jag helt klart.. en kort avstämning av dagen och thats it..
Hur ska jag kunna leva på de?

Har dessutom missat BB vilket i sin tur leder till att jag idag känner att mitt liv är sjukt svårt..

jaja bloggen.. och alla mina faaaans...nu får de va nog!
Sov så gott!


Fånga mig om du kan

Hej Hej Bloggen.. (glöm inte du vet vad.. läpparna och tonen.. BRAA där)

Tillbaka från en fantastisk helg på ön..
Kom ner i fredags, lagom till middagen.. sjukt nice!
Påvägen från Visby ner mot "skogen vid havet" hittar jag och en ungdom någon som ligger på trotoaren.. i HAVDHEM... Goa Gláa M.. I Havdhem!!!
Det finns liv på ön.. det var en ruggigt berusad dam som påstod sig vara sjukt nykter, trots att hon luktade som HEEELA systembolaget och LÅG ner.. Hon menade på att det var gruset.. weeell.. så kan det kanske också vara.. eLLeR?

Hade en sjukt bra lördag me de flesta ungdomarna, nån va kvar på stället och nån annan på hemresa..
Tanken var att vi skulle grilla vid Raukarna I Ljugarn, ja ni ser rätt.. de där mytomanplacet... när vi kommer ner.. så gissa vad!?
Ja självklart, det började regna..
Vi rullade vidare norrut på ön då nästa destination skulle bli de övergivna barnhemmet långt ut i skogen,i den lilla socknen Kyllaj.
Historien säger
att det togs dit oönskade barn från Estland på 30talet.
Om man en dimmig kväll lyser ut ner mot vattnet nedanför sägs det att man ska kunna se skeppen komma i hamn och se hur barnen går upp mot hemmet.

Det är inte första gången jag är där, utan har varit där med en ungdomsgrupp innan, dock var det på dagen.. Nu började de skymma och gå mot mörker.. månen syntes tydligare och tydligare..
Det hela var något kusligare den här gången, dock kände jag inte av den tunga stämningen som fanns där förra gången, men de gjorde en av ungdomarna. "Kändes som om man skulle höra barnskratt eller kvävda skrik."
Samma tjej kikade in i ett av fönsten och ryggade snabbt bakåt likblek i ansiktet.. "det, deet, det är våningssängar där inne" .. Husen är alltså orörda..
När vi rullade upp med bilen på en liten väg i skogen möter man en stor penna av trä där det förmodligen står välkommen och välkommen åter, dock på typ estniska??
På laduväggarna kan man se hur barn ristat in namn och årtal, (givetvis är det puckon som varit där efter och också ristat vilket gör de hela lite mer overkligt...)
Varför barnhemmet övergavs vet man inte, men det sägs att alla plötsligt bara försvann...

En man berättade att en familj för några år sedan hade hyrt ett av husen där över sommaren, men redan efter någon dag tog de sina saker och stack mitt i natten för att det spökade så ...

Är man nu som jag lite vidskeplig och tror på sägner om bla fotografier så har vi bevis på att det finns andar där uppe.. för ju närmre husen vi kom, desto suddigare blev bilderna.. precis som du kan få vita fläckar på linsen om du fotar på tex en kyrkogård!!
Lite läskigt faktiskt.. men så sjukt vad man kan trigga adrenalinet!


Mycket annat har givetvis också hänt.. meen, det är ju mitt jobb så..
imorgon vankades de skola så.. schema för dagen.
4.00 pip pip pip pip... alarmet går
6.00 Hej Visby flygplats
6.45 Hej planet
7.15 Hej Bromma flygplats
7.30 GUUUUUD SÅ MYSIGT ATT SKRAPA RUTORNA..
bilresa till skolan.. Fundering ... Bör jag flytta till Bromma om jag ska fortsätta jobba på Gotland, svar Ja.. Vart ska jag då bo? hmm.. inte en aning... Kommer mina vänner orka åka o hälsa på? hmm.. nån gång kanske? Vad vinner jag på att bo där? Bör jag söka nytt jobb? vad är viktigast? GÄSP... hmmm... fundera fundera fundera!
8.00 SKOLAN, Heeeej min kära vän S, (hon var där tidigt idag igen) snacka lite skit, berätta de senaste ;)
8.40 frukost och småprat med Klasskompisarna, droppa Bomben! Jag bloggar för bla er skull..
9.30- Någon som har tändstickor så mina ögon inte slår igen!?!?!?!
FÖRELÄSNING... sjukt skönt att vår lärare är så bra, annars hade jag sovit, han beskrevs som.. hmm.. typ lagom störd men skön av bästa S idag.. ligger någe i de. HURRA FÖR HONOM!!

Hem och mysa med Min absolut bästa S, lite middag och varsitt hörn i soffan
Fröken inneboende har lämnat mig ensam i natt då hon är hos sin far.. så nu passar jag på att ha lite lagom intelligenta samtal med den nyfunne.. Vad ska man säga!? Han lyser upp mina kvällar..
Visste ni till exempel att en elefant endast kan ha en ägare, dör ögaren så dör elefanten också

Det är han och Big Brother... sköööön mix!


Dags att plocka ur tändstickorna ur ögonen och krypa ner!
Ska bli sjukt skönt!!






Snabba puckar !

Såklart hörde min chef av sig imorse!

Så här sitter jag nu på Bromma flygplats för att äta trerätters och dejta kidsen och kollegorna på Gotland ikväll.. !!

Det är väl bra underligt hur man kan gå o lägga sig i sin egen säng en torsdag och vara nästan omedveten om vart man kommer sova kvällen därpå!? Endel hittar ett fem i tre ragg efter lite för mycket alkohol medan andra.. Typ jag.. Är lite finare i kanten och kräver flygeskort, upphämtning på terminalen och skjuts enda till dörren och som om inte de vore nog.. Så ska det också bjudas på trerätters och erbjudas ett förberett och nybäddat rum också :)

Tur att jag fixat till mig för ikväll hos goa tjejen M, på hennes salong.. Så nu är naglarna tipp topp!!

Kruxet är ju att jag lämnar tjejerna hemma med stureplansfolket.. Men som Björn Gustavsson uttrycker det så ..kommer dem in men knappt ut!! Dom kommer få en sjukt nice helg och jag är med dem i tankarna.. När jag inte måste fokusera på jobbet förstås!

Nu kallar säkerhetskontrollen o går jag där med telefonen i högsta hugg blir jag väl oskyldigt anklagad för förberedelser av terrordåd!
Skulle liksom inte förvåna mig med tanke på vad jag blivit anklagad för tidigare i veckan o under föregående veckas slutspurt.. Men de får bli en annan historia !!

Ciao ;)


Livets mening?

Ligger nu i sängen efter en lång dag!
Inte mycket plugg alls, däremot har jag gjort allt annat typ.. Tvättat, rensat och slängt.. Ätit middag med sambon och vår gemensamma vän M, mycket trevligt! Orkade inte laga mat idag heller så det fick bli restaurangbesök för 2- 3;e..?? Gången denna vecka.

Efter det knatade jag ner till min mycket goda vän och mentor S som bor några hus bort.. Livets mening? Hon har också börja plugga.. Vi satt och diskuterade känslor kring de och ämnen, uppgifter och mycket annat.. Vi kom väl på att vi är otroligt praktiska båda två och därför inte finner någon njutning i att läsa o skriva.. Vi mest gör det för att man SKA !!
Ska man komma någonstans i världen måste man ha betyg på papper, vid sidan av rekommendationer och för guds skull glöm inte en otroligt stor portion av drivkraft och engagemang och detta SKA förmedlas!!

Jag tycker att jag klarat mig rätt bra på den fronten och det blir alltid ett kvitto på det när ens chef ringer 21.30 dagen innan man önskas vara på plats! Lite halvdesperat hör jag hur han vill ha in mig från imorgon - onsdagkväll!
Det hugger då rätt hårt i hjärtat när jag måste säga att jag har MI (motiverande intervjuer) kurs mån, tis och kan därför inte.. Vi får väl se hur han löser det.. Väntar spänt på ett sms imorgonbitti som säger.. Ditt flyg går ... Idag och tillbaka ... På söndagkväll !
Med detta förstår ni alltså att jag inte jobbar i sthlm, utan på Gotland! JaaAaaaag vet, Gotland, såhär års!?????!
Men jag bara älskar det. Har det bästa jobb en människa kan ha och skulle för aldrig i livet ge bort de till någon annan!!!

Det enda som blir lite knasigt med det är att det är utgång planerat i helgen och under powewalken med min absolut bästa S ikväll.. Hörde jag harkel och host, suck och stön!! Vafan!!!
Dessutom bör tilläggas har jag för andra gången sedan min andra absolut bästa S flyttade hem .. Tvingat.. Med henne ut.. Förra gången försvann jag till.. Trumvirveeeeelllll... Gotland! Blir de så igen!? :p
Under den 2 timmar långa promenaden diskuterade vi allt... Bland annat min mammas nya kärlek.. Herr iphone och hennes nya hobby fb... Hon skickar hjärtan och uppdaterar status.. Är heeelt inne i det där.. Dom goda skratten åt hennes ungdomlighet fick mig att köra förbi henne påvägen hem... Vad tror ni hon gör!?!? Jo juste ligger i sängen med herr iphone och chattar på fb medan hon diskuterar med mig om vilka appar som kan vara värda att ha.. Haha!! Hon hade fixat nån app att öva engelska med så där ligger hon och pratar engelska med telefonen.. Bör då understrykas att mamma inte sa ett enda engelskt ord under vår resa till Miami för några månader sen.. I 2 veckor var hon stum!! Han måste vara speciell.. Den där.. Mr iphone!!

Efter lite nattlig uppskattning från min nyfunna vän .. Nej inte herr dildo, iphone eller något sånt trams.. Utan en livs levande.. Ligger jag nu och funderar på om jag verkligen behöver sova i natt.. Skönhetssömn.. Behövs de verkligen när man ska till en fd ungdom och få snygga naglar imorgon? De borde ju väga upp!?
Tillägga då att jag ALDRIG har lagt ut miljoner på naglar, lösögonfransar, senaste modet och stilletklackar.. Bla bla bla...
"Hej hej bloggen, dagens outfit är den här supersöta toppen från.. Tillsammans med de här as fräääna örhängerna jag hittade på rean.. Värsta kapet"

Schyssta jeans, Hoodtröja och sneakers är liksom mer min stil..

Meeeen, tror nog de håller på och förändras nu vah?

Slå av sambons film (sex and the city) för att få tyst på intromelodin.. Eller somna in till den och nynna på den hela dagen imorgon?


Välkommen till min nya blogg!

Så sitter man här då..
Har ju lovat så många så varför inte köra igång!?

Ja, alltså.. då sitter man här med en blogg.. rakt upp och ner..

Varför skapade jag en sån egentligen?
Det verkar ju vara sjuuuukt inne, titta tillexempel på Blogg Hannah.. vilken katastrofal människa!
Min inneboende har dessutom skaffat en så det smittar väl av sig?
Mina vänner och klasskamrater har faktiskt tjatat.
Tänker sjukt mycket på min goa o glaá vänn M från Göteborg just idag, det är någonstans hennes fel att jag börjat tänka i dessa banor..

Nu är risken sjukt stor att jag tappar min förmåga att överföra det roliga, eller kanske tråkiga in i bloggen men det är helt klart värt ett försök!

Men vi börjar väl då..
Hej hej bloggen!
(glöm nu inte prutläpparna och den överdrivna sthlms tonen när du läser ut det här för dig själv)

Egentligen borde jag väl börjat blogga typ i början av året eftersom mitt liv sedan dess har varit ett smärre kaos, förstår liksom inte riktigt alla problem som kan hopa sig över en.. :)

Idag är en sjukt vanlig dag, sitter hemma med datorn i knät, min inneboende är på vift och jag passar på att boka upp middagar med hennes (mina också förstås) vänner via hennes telefon eftersom hon glömt den hemma och hej vad det ringer, blir nog en smärre novellmiddag ikväll.. bör jag då kanske fixa iordning de nyköpta stolarna som stått omonterade i mitt kök sen ..... nov 2011?
Kanske ska ringa min vän M från Sthlm och diskutera hur vida jag ska ringa en killkompis och låta honom göra det.. Hon skulle gå i taket... Herregu, det är 2012 och TJEJER kan SJÄLV! Hör henne i tankarna.. Haha.. skiter nog i att ringa!

Jag borde egentligen plugga nu eftersom jag har en inlämning som ska in på söndag, ett jävla examensarbete stort som ett helvete och dessutom ett grupparbete som går ut på att starta ett behandlingshem.. men jag har absolut ingen som helst motivation.. tror jag skrivit 15 rader sen klockan 10 imorse.

Jo, för så är det ju, jag pluggar just nu. Till behandlingspedagog.. blir eximinerad om exakt 83 dagar (om jag nu fortsätter att lämna in mina uppgifter)
Så varför pluggar jag då till behandlingspedagog?
Som yngre var jag en kicksökande liten snorunge, mina vänner var mitt liv, blandade man in lite alkohol och gjorde "olaga intrång" hos mamma och pappa om dom råkade åka bort så hade vi sjukt roliga kvällar!

Utöver är jag väl en halvdyssig liten unge med diverse i bagaget som gjorde att jag tidigt visste att jag kunde förstå ungdomar på ett annat sätt än vad våra egna fritidsledare, lärare och somligas föräldrar gjorde. Där var det bestämt ... Sandra = Socionom när hon blir stor..
Tyckte liksom inte heller att soc alla gånger var med i matchen. Varför reagerade dom inte hårdare på konsumtionen av alkohol och droger, Varför såg dem inte bakgrunden till alla slagsmål som utkämpades, Varför fattade dem inte att så många ... på den tiden framförallt... tjejer mådde så sjukt dåligt??

Jag var rätt vilsen som ung.. Och nu kommer det.. UNG... 12 år.. visste inte vilket ben jag skulle stå, det handlade om att passa in och sen handlade det om att följa sina egna värderingar också..
HUR SKA DET GÅ IHOP?

Min karriär började under en praktik på ORIGO (tvär organisationen och sammarbetet mellan fritidsgårdar, föreningsliv, soc och diverse andra aktörer som jobbade för ungdomarna i kommunen)
Vi var med och skapade en ungdomsmässa. DUD (drag utan drog) och där ställde GK Värmdö upp med ett lag som skulle ha uppvisning.. Tittade på tjejerna, något år yngre än mig själv och såg min väg in i förändringsarbetet. Sagt och gjort .. SMACK! Veckan efter blev jag tränare för ett gäng tjejer..

Nu började min förändring på riktigt... jag levde två liv, med helt olika personligheter
O ena sidan var jag en förebild och andra sidan hängde jag med Gurrapacket!
Hade ansvar som jag trivdes med och hade sjukt roliga helger och kvällar jag inte ville lämna..
Med gymnastiken kom större och större ansvar, till slut stod jag där med hela laget själv!
Jag var deras vän, deras förebild, deras mentor och jag stormtrivdes. Jag skulle ALDRIG lämna dessa tjejer.. dom behövde mig och jag behövde dem! Gymnastiken och engagemanget för tjejerna fortgick i 10 år innan jag la ner laget. Tiden med TJEJERNA är den absolut bästa tiden i mitt liv!
I MINA ÖGON KOMMER DOM ALLTID VARA BÄST!

Parallelt med detta hade jag kontakt med soc, jag kunde inte bo hemma, min mamma, stackarn, rådde inte på mig och jag förstod mig verkligen inte på henne.. JÄVLA TJAT HELA TIDEN. Jag var ju vuxen, (14 år) och kunde absolut ta ansvar för mig själv och mina handlingar. Nog för att jag var lillgammal men ... så vuxen var jag nog inte. Min braiga socialsekreterare tipsade mig om Polarna, fältorganisationen och revanschprogrammet på Värmdö och tyckte ABSOLUT att jag skulle gå med där.. PERFEKT, ett ansvarstagande till .. GE MIG!
Kommer ihåg intervjun som om det vore igår.
Johan: Jaha Sandra, Såååå vem är du?
Jag: eehmm... öööh... asso.. hmm.. jag vet inte..
Johan: Du behöver inte vara nervös, du har redan kommit  in.
Där var jag, revanschunge i Fältorganisationen.

Via Polarna, kom jag i kontakt med min Goda vän S, bör väl tilläggas att vi inte var så goda vänner innan.. haha, var inte speciellt högt upp på hennes lista direkt. Men något sa klick under utbildningen. det var under ett tillfälle där arbetsledarna pratade om hur bägaren tillslut rinner över när man matar ryggsäcken.. Tårarna sprutade.. Fuck vad hände!? Inte där, inte då. ÅNGEST!! Där fanns hon S.. min mentor och min förebild och idag även min goda vän! Via henne fick jag timanställning på fritidsgårdarna på Värmdö, Smack, ännu ett ställe att växa som människa på. Jag började bli viktig nu, både för andra men även för mig själv! Jag var någon, den jag ville vara!

Studsade ju fortfarande runt självklart, men det började bli mindre och mindre tid för det destruktiva och dessutom som Ungdom i Polarna är det strängt förbjudet att dricka alkohol innan man är 18.. var helt övertygad om att jag skulle åka ut med huvudet före om arbetsledarna fick reda på hur jag levde, så jag flydde mer och mer från de och jobbade dag och natt.. ideellt många många gånger..
De ena leder till de andra...
Skolan går fortfarande åt helvete och jag är övertygad om att jag har mer att ge än att skriva uppgifter så jag hoppar av gymnasiet, börjar försörja mig mer eller mindre själv.. bor i  ett stödboende, en egen lägenhet men eftersom jag tjänar mer och mer får jag mindre och mindre bidrag. Klart som fan då att jag måste ha mer jobb så jag får in massor med pengar i månaden. Jag skulle ju kunna leva.. HALLÅ!!
Jobbade i skola massor med år, först en inne i stan och sen en i Nacka.. det gick superbra men jag var ju bara anställd på vik, vid sidan om det var jag barnflicka, fritidsledare, fältare och gymnastiktränare. Hej kallendern!

Hur kom jag då in i skolan?
Högskolan... utan betyg??
Det var inte lätt direkt.. Men efter många år som ungdom i Polarna blev jag arbetsledare i Polarna, mitt liv var helt! Jag hade fått möda för allt slit, det var det största som hänt mig.. Men NU sörni, kunde inte engagemanget och eldsjälen vara allt längre.. Nej Nej.. UTBILDNING! Skjut mig!!

Men jag har lyckats.. snart... 83 dagar kvar.. peppar peppar... då är jag eximinerad behandlingspedagog..
Under utbildningens gång har så mycket hänt. Inte nog med att man ska lära känna sig själv och inse att man inte kan leva utan känslor och som medberoende och att man inte behöver underkasta sig andra människor, att man blir utnyttjad om man jobbar ideellt och framförallt.. Man SKA INTE FLY i jobb... dessutom har jag hoppat från att praktisera på ett behandlingshem som fick mig att tvivla på mänskligheten till ett annat behandlingshem som jobbar efter mina egna värderingar och tankar kring hur man jobbar med människor.. Har ett fantastiskt heltidsjobb som väntar.. Och vet ni vad... Det är det enda jobbet!!

Ohhh.. en smärre novell..
men välkommen här är jag..
Ni läser mellan raderna och inser framförallt kanske under sista raderna att jag har flytt mycket. Har inte varit i kontakt med vem jag är. För det har varit lättare att vara någon annan.. Och med det kommer en massa issues!

Nej nu ska jag ta tag i studierna, men först ett samtal till goa gláa M! :)





RSS 2.0